Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Május 26. 14:09, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

A stroke áldozatainak felépülését jelentősen segítheti, ha egy, a vérrög megóvására alkalmazott új gyógyszert kapnak - állítják skót kutatók.

Az Edinburgh-i Egyetem kutatói háromezer páciensen tesztelték az új, kísérleti fázisban lévő vérrögoldó gyógyszert a stroke kezelésének tekintetében.

A kutatók megállapították, hogy mind az ezer páciensnek – akiket kezeltek a szerrel a stroke-ot követő három órán belül – nyolcvanszor nagyobb volt az esélye a túlélésre és a további segítség nélküli életre, mint azoknak, akik nem kaptak gyógyszert.

Ugyanakkor vigyázni kell, mert bizonyos esetekben a halálozási arányt is növelheti a szer a kezelést követő egy héten belül, mert a gyógyszer másodlagos agyi vérzést okozhat.

Ezért a kutatók most arra szeretnének rájönni, hogy miért okoz vérzést bizonyos esetekben a szer. Így megtalálhatják annak leghatékonyabb kezelési használatát - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket