Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Június 27. 08:00, kedd | Helyi

Tolna Vármegyei Vadásznapot tartottak Dombóváron

Tolna Vármegyei Vadásznapot tartottak Dombóváron

Nagy sikerrel, óriási érdeklődés mellett zajlott a Tolna Vármegyei Vadásznap, a tematikus ünnepnek öt év után ismét Dombóvár volt a házigazdája.

A szombati napon tizenhárom vadásztársaság vett részt az eseményen a Szigeterdőben. A helyszín ismét jó választás volt és az időjárás is kedvezett a szabadtéri programnak. Pintér Szilárd polgármester és Dr. Pilisi Gábor az OMVK TM-i Területi Szervezet elnöke nyitották meg a rendezvényt, ezt követően dr. Hegedüs János plébános celebrálta a Hubertusz szentmisét.

A díjak átadása és a fiatal vadászok eskütétele után a járás egyesületei, kulturáliscsoportjai színes programjait tekinthették meg a vendégek. A kapospulai Vízmente Néptánccsoport, a kocsolai Madchenek Tánccsoport, a döbröközi Gyöngykoszorú Hagyományőrző Néptánccsoport, az attalai Pávakör, a Dombóvári Zenész Egyesület és a Kapos Táncegyüttes színvonalas produkciókkal szórakoztatta a közönséget.

Délután a kutyás bemutató nagy sikert aratott, az agarak, vizslák és kopók megmutatták egyéniségüket, különleges adottságaikat. Az egész napos programon lövészet, rendőrkutyás-, illetve solymász bemutató és egyéb gyermekprogramok várták az érdeklődőket.

Kitüntetések:
Az Országos Magyar Vadászkamara Érdemérme kitüntetését adományozta az Országos Magyar Vadászkamara Tolna vármegyei Területi Szervezete
Keller Ádámnak és Bán Bélának.

A Tamási Széchenyi Vadásztársaság Hubertus Kereszt Ezüst fokozata kitüntetését vehette át Dömötör Péter a Hubertus Kereszt Arany fokozata kitüntetését id. Csik Gyula kapta.

A kapospulai székhelyű Gazda Vadásztársaság Hubertus Kereszt Arany fokozata kitüntetést adományozott Bognár Attilának, Sudár Károlynak és Klotz Istvánnak.

A Dunakömlődi Vadásztársaság a Hubertus Kereszt Arany fokozata kitüntetését Rauh Konrád vehette át.

Nak-Lápafő Vadásztársaság a Hubertusz Kereszt Arany fokozata kitüntetését kapta Bognár Dezső vadászmester, Füzy Sándor és dr. Riba Géza.

GRATULÁLUNK!

Címkék: vadászat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 15:29, péntek | Helyi

Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt rendeztek Kurdon

Szeptember 20-án, péntek délelőtt általános iskolai csapatok mérkőztek meg egymással Kurdon.

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.