Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2015. November 28. 05:01, szombat | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Terrorizmus - Hamis útlevéllel utazó újabb szíriaiakat tartóztattak le Olaszországban

Terrorizmus - Hamis útlevéllel utazó újabb szíriaiakat tartóztattak le Olaszországban

Három hamis útlevéllel utazó szíriait tartóztattak le az olaszországi Anconában, és gyorsított eljárással egy évre ítélték őket - közölték az olasz hatóságok pénteken.

Az Adria-tengerparti Ancona vasútállomásán igazoltatták a három szíriait, akiknél, mint kiderült, hamis útlevél volt. Mindhárman Milánóba akartak vonattal utazni.

A férfiakat gyorsított eljárással egy évre ítélték, és kiutasították Olaszországból. A bíróságon elmondták, hogy a hamis útleveleket Törökországban vásárolták egyenként ezer euróért (300 ezer forintért).

A Párizsban november 13-án történt merényletek óta már több olyan szíriait vettek őrizetbe Olaszországban, aki hamis útlevéllel utazott.

November 20-án a Ciampino római nemzetközi repülőtéren két ilyen fiatalember bukott le, azt megelőzően pedig az észak-olaszországi Bergamo repülőterén fogtak el hamis norvég, osztrák, illetve francia útlevelet felmutató szíriaiakat.

Mindannyian Máltára tartottak. Egyikükről az is kiderült, hogy Ausztriában menedékkérelmet nyújtott be, és ennek elbírálása folyamatban van. Az olasz hatóságok feltételezései szerint a hamis okmányokkal utazó szírek mögött bűn- vagy terrorista szervezet áll, amely a repülő- és vasúti jegyeket is kifizeti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Az Egyesült Államok több mint kétmilliárd dolláros új katonai csomagot állított össze Ukrajna számára

Az Egyesült Államok több mint 2,3 milliárd dollár értékű katonai támogatási csomagot állított össze Ukrajna számára

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök