Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Április 10. 09:47, kedd | Belföld
Forrás: mti

Sorozatban tört be mindenhova a dél-balatoni oldalon a 61 éves férfi

Sorozatban tört be mindenhova a dél-balatoni oldalon a 61 éves férfi

Mintegy félszáz ingatlanba tört be egy férfi a Balaton déli partján tavaly, a siófoki ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene

- tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t. Azt írták: a 61 éves hajléktalan Balatonszárszó és Balatonföldvár térségében 2017 júniusa és novembere között készpénzt, élelmiszert, könnyen mozdítható és értékesíthető műszaki cikkeket zsákmányolt, esetenként 300 forint és 807 ezer forint közötti értékben. Lemezszekrény felfeszítésével megpróbálta elvinni egy panzió 800 ezer forintos bevételét is, de nem járt sikerrel.

Előfordult, hogy a férfi napokra, volt, hogy két hétre önkényesen elfoglalt épületeket, amelyeket a korábbi bűncselekményekből megszerzett áruk raktározására is használt - tették hozzá.

Az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a bíróságnak a korábban már büntetett, előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.