Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Július 12. 19:29, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Selfie-jei buktatták le a dílert

Selfie-jei buktatták le a dílert

A Szikszói Járásbíróság a minap ítéletet hozott annak a vádlottnak a büntetőügyében, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott Szikszón 2010-től 2015-ig rendszeresen adott át marihuánát visszajáró vevőinek, ismerőseinek „füves cigaretta” formájában. Az esetek többségében pénzért árulta, azonban időnként előfordult, hogy ingyen is adott néhány személynek kisebb mennyiségű kábítószert. A dílerkedést egy méhészetben végezte, ahol a vadkender termesztéssel is megpróbálkozott 2014-től kezdődően. A hatóságok úgy szereztek tudomást a fenti cselekményről, hogy a vádlott telefonjával több olyan „selfie”-t is készített, melyen cannabis-ültetvénye előtt áll.

A bíróság a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, valamint a több mint 440 ezer forint eljárási költség megfizetésére kötelezte.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését részben beismerte, az eljárás során a hatóságokkal mindvégig együttműködött. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott korábban egy alkalommal már került összeütközésbe a törvénnyel.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Címkék: díler, selfie, szikszó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket