Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2012. Május 17. 14:09, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Óriási földgázleletet találtak

Óriási földgázleletet találtak

Hatalmas földgázleletre bukkantak nyugat-európai nagyvállalatok Kelet-Afrikában, Mozambik és Tanzánia partjainál.

Az olasz Eni szerdán arról számolt be, hogy egy teljesen új lelőhelyet fedezett fel Mozambikban a már feltárás alatt lévő mezőn kívül. A brit BG csoport szintén arról tájékoztatott, hogy Tanzánia felségvizein újabb lelőhelyre bukkant már működő kútja közelében.

Az Eni tájékoztatása szerint a mozambiki mező akár 52 ezer milliárd köbláb (1473 milliárd köbméter) földgázt is tartalmazhat. A lelet nagyságára jellemző, hogy nagyjából 285 milliárd köbméter földgáz tudja fedezni Franciaország, Németország, Nagy-Britannia és Olaszország teljes évi felhasználását.

A kelet-afrikai térség az utóbbi időben került a nagy kőolajipari vállalatok érdeklődésének középpontjába, ami azt jelenti, hogy a korábban kevésbé kutatott régió fontos földgáztermelővé válhat, és cseppfolyósított földgázt szállíthat a gyorsan növekvő, energiaéhes ázsiai országoknak.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.