Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 22. 18:04, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség - illusztráció: pixabay

Rátámadt a gyermekfelügyelőre a fiú, mert nem kapott cigit

Rátámadt a gyermekfelügyelőre a fiú, mert nem kapott cigit

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a 16 éves fiú először nevelőszülőnél élt, majd egy bajai nevelőotthonba került. A fiú indulatkezelési problémákkal küzd, és az iskolából többször elszökött.

A fiatalkorú június elsején éjjel, a gyermekotthonban cigarettát kért az egyik gyermekfelügyelő nőtől. A sértett azonban nem adott neki, ami miatt a vádlott többször mellkason ütötte és a nyakát is szorongatta. A sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló nyaksérülést szenvedett – közölte az ügyészség.

A fiút a közfeladatot ellátó személynek minősülő sértettet jogszerű eljárása alatt bántalmazta. A sértett kérte a vádlott megbüntetését könnyű testi sértés miatt is.

A járási ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettén kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket