Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 08. 11:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rákellenes nap: félórás mozgással hívják fel a figyelmet a daganatos megbetegedésekre

Rákellenes nap: félórás mozgással hívják fel a figyelmet a daganatos megbetegedésekre

Félórás mozgásra hívja az embereket a Magyar Rákellenes Liga a Covid idején se álljunk meg! elnevezésű kampány részeként április 10-én, szombaton.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 30 perces "közös" mozgáson - sétán, futáson, kiránduláson, rollerezésben, táncban, kerékpározásban - mindenki részt vehet szombaton bármikor. A szervezők ugyanakkor arra kérik a résztvevőket, hogy a koronavírus-járvány miatt leginkább egyedül, de legfeljebb kis csoportokban, maszkban és a szociális távolság betartásával sportoljanak. A sportolásra a https://forms.gle/qwPgkrHGeGn4TWuh8 lehet regisztrálni.

A sportoláson kívül az idei nemzeti rákellenes napon ismét megtartják a "hagyományos" betegtájékoztató előadást, újra online módon.

A fej-nyaki daganatokról Karosi Tamás egyetemi docens, osztályvezető főorvos, oktatási-, kutatási- és tudományos igazgató tart előadást, aki kérdésekre is válaszol. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, a következő linken: https://rakliga.hu/blog/2021/03/25/dr-med-habil-karosi-tamas-phd-fej-nyaki-daganatok-elofordulasa-megelozese-kezelese/?fbclid=IwAR0NXQHjKaHFXjesZWVY1_3-1Jmhz8Fg5b3Huc3q487wiUO6-G7VrUu2rCI

Kitértek arra is, hogy a járványhelyzet komoly nehézségeket okoz az egészségügyi ellátásban, és különösen igaz ez az ellátásra szorulókra, közöttük is a daganatos betegséggel küzdőkre.

A nemzeti rákellenes napot 29 éve minden év április 10-én tartják.

Címkék: mozgás, rákellenes, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket