Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 05. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Praktikákkal sokat spórolhatunk a fűtésszámlán

Praktikákkal sokat spórolhatunk a fűtésszámlán

Akár 15 százalékos megtakarítás is elérhető a fűtési szezonban, ha változtatunk a rossz szokásokon, apróbb praktikákat alkalmazunk – mondta a Kossuth Rádió adásában Király Zsuzsanna, az Energiaklub munkatársa.

Az egyéni háztartásokban pazarlás figyelhető meg, mert sokan nyitott ablak mellett fűtenek - mondta a Kossuth Rádiónak Király Zsuzsanna, az Energiaklub munkatársa. Emellett a redőny leeresztésével is energiát lehet megtakarítani - tette hozzá a szakértő.

Elmondta, az ajánlott hőfok 21 Celsius a lakásokban, és jó odafigyelni, mert minden egyes fok 6 százalékos energiakülönbséget jelent. Azaz, ha valahol 5 fokkal melegebb van, ott 30 százalékkal többet fizetnek.

Minden lakás és ház más-más adottságokkal rendelkezik, ezért az energiahatékonyság javítása előtt célszerű szakértővel konzultálni, megújuló energiában pedig akkor érdemes gondolkozni, ha az épület energiahatékonyságán már javítottak, leszigetelték, ablakot cseréltek – magyarázta.

Az Energiaklub kutatása szerint ha egy társasházi lakásban átlagosan 200 ezer forint évente a fűtésköltség, komoly hőszigeteléssel, nyílásszáró-cserével, a fűtési rendszer korszerűsítésével ez akár a felére is lecsökkenthető – tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket