Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Szeptember 06. 13:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/MTI Fotó: Vajda János

Pontonhíd épült a Sajón – 15 ezer embernek segít

Pontonhíd épült a Sajón – 15 ezer embernek segít

Mintegy 15 ezer embernek jelent segítséget a Sajón katonák által épített pontonhíd - mondta Antal László honvéd ezredes az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái által augusztus 31-én összeállított hidat kedd este adták át. A két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falu, Muhi és Köröm között épült ideiglenes átkelő feladata a felújítás alatt álló kesznyéteni híd pótlása.

Az ezredes azt mondta: a Sajótól északra 46 települést érint a kesznyéteni híd felújítása. A pontonhíd nélkül néhány településről negyven kilométeres kerülővel juthatnának csak el az emberek a munkahelyükre, az iskolájukba.

Antal László hozzátette: a pontonhídon főként személyautók közlekednek, de már mezőgazdasági bálázó és kamion is átkelt rajta.

Címkék: pontonhíd, sajó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket