Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2012. Május 31. 14:11, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Nem jelentett veszélyt az aszteroida

Nem jelentett veszélyt az aszteroida

Nem jelentett veszélyt a Földre az a kis aszteroida, amely kedden 14 403 kilométerre suhant el bolygónk mellett.

A mindössze 4,88 méter átmérőjű kisbolygót hétfőn észlelte először az amerikai űrkutatási ügynökség aszteroidafigyelő szolgálata, amelyet a NASA bolygókutató részlege, a Jet Propulsion Laboratory (JPL) mellett működő, földközeli objektumokkal foglalkozó program keretében hozták létre. A kaliforniai Pasadenában tevékenykedő részleg csillagászai folyamatosan pásztázzák az égboltot a nagyobb, és így a Földre potenciális veszélyt jelentő égitestek után kutatva.

A JPL közlése szerint a 2012 KT42 katalógusjelű aszteroida volt a „rangsorban” a hatodik legkisebb távolságban elsuhanó kisbolygó. Hétfőn a NASA kutatói egy másik kisbolygót is észleltek: a 21 méter átmérőjű űrvándor 51 497 kilométerre közelítette meg a Földet.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:29, szombat | Belföld

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig - tudatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben pénteken.

2024. Július 06. 08:28, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: minden adott, hogy a két új paksi blokk legkésőbb a következő évtized elején szolgálatba állhasson

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához

2024. Július 06. 08:22, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a következő fél év a békemisszióról szól

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet - az akkor végzendő munkát - békemissziónak tekinti -

2024. Július 06. 08:21, szombat | Belföld

Új kikötő nyílt a Balatonon

Háromszáz férőhelyes új kikötő kezdte meg első szezonját Alsóörsön Ypsilon Yacht Club néven - tájékoztatták az üzemeltetők pénteken az MTI-t.