Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Május 19. 14:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Napközis tábort már lehet tartani, az ottalvósra még várni kell

Napközis tábort már lehet tartani, az ottalvósra még várni kell

A múlt csütörtöki kormányzati bejelentés értelmében napközis táborokat már lehet tartani, az ottalvós táborokra viszont még legalább egy hónapot várni kell

- mondta a taborfigyelo.hu vezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tóth Béla elmondta, a honlapjukon hétszáz turnus közül lehet válogatni, ami kevesebb, mint az ilyenkor szokásos mennyiség, tehát nincs annyi hely, mint tavaly.

Hozzátette: a legtöbb szervező már februárban meghirdette táborait, így csak a "startpisztolyra" vártak, vagyis arra, hogy fogadhassák a foglalásokat. Ezért ottalvós táborokra is lehet már jelentkezni, ha pedig mégsem engedélyezik a megtartásukat, akkor a foglalót mindenki visszakapja - emelte ki.

Hozzátette, a foglalások elindítására azért is volt szükség, mert arra számítanak, hogy túljelentkezés lesz, így a táborok ára néhány héten belül - akár 25-30 százalékkal is - megdrágulhat.

"Úgyhogy én azt javaslom a kedves szülőknek, hogy minél előbb foglaljanak tábort (...), hogy biztosítsák a gyermeknek a táborhelyet, méghozzá alap-, normális áron" - fogalmazott Tóth Béla.

Címkék: diák, nyári tábor, tábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket