Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2013. Július 23. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Fotó: darazsirtas.blog.hu

Nagy veszélyt jelentenek a darazsak és a méhek a nyári hónapokban

Nagy veszélyt jelentenek a darazsak és a méhek a nyári hónapokban

Szombaton Tolna településről érkezett a riasztás, mely szerint egy családi ház gyerekszobájának az álmennyezetébe darazsak fészkeltek, és a gyerekeket veszélyeztették.

A Tolnai Önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és darázsírtószer segítségével a darazsakat eltávolították.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton kéri a lakosságot, hogy senki ne próbálkozzon egyedül eltávolítani a fészket és a rovarokat, minden esetben értesítsen szakembert, akiknek névsorát és elérhetőségét a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság weboldalán közzé is tettük. A tűzoltó egységek értesítésére akkor van szükség, ha a rovarok közvetlen életveszélyt vagy sérülésveszélyt jelentenek.

Fontos tudni, hogy a méhek elsősorban közvetlen támadás esetén, önvédelemből csípnek. A fullánk a szúráskor kiszakad, ami a pusztulásukhoz vezet, így a méhek csak végső esetben támadnak. A darazsak a méheknél agresszívebbek, a területükre behatoló, gyanútlan embert is képesek megtámadni. Rosszabb esetben a csípés súlyos allergiás reakciót válthat ki, érdemes ilyenkor azonnal orvoshoz fordulni

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.