Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Május 15. 15:24, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Meghosszabbították a Virágos Magyarországért verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarországért verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarországért verseny nevezési határidejét, így május végéig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a környezetszépítő megmérettetésre az eredeti május 15-i határidő helyett

- jelentette be Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. Eddig több mint 250 település jelentkezett a versenyre - mondta Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a verseny nyertesei képviselik Magyarországot 2018-ban az európai versenyen. Elmondta: az újonnan választott fővédnök feladatai közé tartozik a kezdeményezés népszerűsítése, részvétel a zsűrizésben, és a rendezvények háziasszonyi teendőinek ellátása.

Borbás Marcsi közölte: a versenyben új elismerést vezetnek be, a fővédnöki díjat idén egy falu és egy város kaphatja meg.

Bánhegyi Zsófia elmondta, a települések bírálatát június közepétől augusztus végéig kertészekből, turisztikai szakemberekből álló zsűri végzi. A miniszterelnök a kimagaslóan szereplő települések részére miniszterelnöki különdíjakat adományoz - mondta.

A 12 európai országot átfogó Entente Florale Europe versenyen a magyar települések eddig 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak. Az európai versenyen az idén Kaposvár (város kategória) és Tihany (falu kategória) képviseli Magyarországot.

Az idei verseny csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szervezete(ENSZ) fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évéhez, ezért az értékelésnél a legfontosabb szempont a fenntarthatóság lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.