Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Május 12. 07:38, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Még közel 3 milliárd felhasználásra vár a május végén lejáró SZÉP-kártya keretből

Még közel 3 milliárd felhasználásra vár a május végén lejáró SZÉP-kártya keretből

Mintegy 2,7 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le

- derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából. Az OTP SZÉP-kártyákon 2,1 milliárd forintnyi munkáltatói feltöltés vár elköltésre.


A K&H SZÉP-kártya birtokosok 15 százaléka rendelkezik május 31-én lejáró egyenleggel, nekik összesen 283 millió forintot kellene elkölteniük a hónap végéig.

Az MKB SZÉP-kártyák közel 174 ezer birtokosa közül mintegy 32 ezer munkavállalónak van alig több mint 362 millió forint összegben elköltésre váró 2014-es juttatása, amely az eredetileg átutalt keret 3,27 százaléka.

A törvényi kötelezettségnek megfelelően a május 31-i lejáratot követően a 2014. évi el nem költött SZÉP-kártyás juttatásokat a kibocsátó bankoknak június 30-ig kell visszautalniuk a juttatást biztosító szervezetnek.

A szabadidő és rekreációs alszámla nem csupán uszodákban, fürdőkben vagy különböző kulturális szolgáltatásokra, hanem például speciális gyógyászati technikákra és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra is költhető. A pünkösdi hosszú hétvégén kihasználható például utazásra, a belföldi szálláshelyek költségeinek finanszírozására. A kártyát használhatják vidámparkban, állatkertben, szabadidőparkban és táboroztatást, lovasoktatást, sporthorgászatot, illetve fesztiválbelépőt is ki lehet vele fizetni - hívták fel a figyelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket