Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2012. Április 29. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mno / MTI

Másfél millióért takarítják a balatoni horgászok szemetét

Másfél millióért takarítják a balatoni horgászok szemetét

Együttműködési megállapodást kötött a Balatoni Hajózási Zrt. és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Melynek értelmében a horgászok által a mólókon hagyott szemét eltakarításáért fizet a halgazdálkodás, a hajózási cég pedig engedi a kompról történő haltelepítést.

Erről Füstös Gábor, a halgazdálkodási cég vezérigazgatója számolt be pénteken az MTI-nek. Kifejtette, régóta probléma, hogy a környezetükre nem figyelő horgászok sok szemetet hagynak a hajózási társaság mólóin. Ezek eltakarítása pluszköltséggel jár, amelynek fedezetéül a horgászjegyeket értékesítő halgazdálkodási cég másfél millió forintot fizet egy évre a hajózási társagának.

A hajózási társaság pedig az együttműködés jegyében lehetőséget biztosít arra, hogy ősszel kompról telepítsenek halat a Balatonba, továbbá kedvezményt nyújt a halászati cég munkatársainak kompátkeléséhez.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni