Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Június 26. 07:14, szerda | Belföld
Forrás: mti

Magyarországon nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset

Magyarországon nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset

Pakson nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset, mert a két blokktípus tervezése teljesen más - mondta Kovács Antal kommunikációs igazgató a Paksi Atomerőműben tartott sajtóbejáráson.

A "Miért nem lehetne leforgatni Pakson a Csernobil című filmet?" - című eseményen Kovács Antal elmondta, hogy a Paksi Atomerőműben aktív és passzív, emberi beavatkozást nem igénylő rendszerek garantálják a biztonságos működést. Minden biztonsági rendszerből három van, a szakembergárdát pedig elkötelezett, motivált, magas biztonsági kultúrával rendelkező szakemberek alkotják - mondta.

Fontosnak nevezte, hogy az ország mit gondol arról az objektumról, ahonnan a hazai villamosenergia-termelés fele származik, ezért hívják fel a figyelmet arra, hogy a paksi és a csernobili atomerőművek között milyen tervezési, műszaki különbségek vannak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket