Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2017. Február 01. 07:37, szerda | Külföld
Forrás: mti

Letartóztattak három férfit Berlinben terrorgyanú miatt

Letartóztattak három férfit Berlinben terrorgyanú miatt

Letartóztattak három férfit kedd este Berlinben terrorgyanú miatt.

Hírportálok beszámolói szerint a német főváros rendőrsége megerősítette a Bild című lap értesülését, amely szerint házkutatásokat tartottak és letartóztatási parancs alapján elfogtak három férfit. Az eljárást terrorizmus és szélsőséges iszlamizmus gyanúja miatt indították.

A Bild szerint a gyanúsítottak kapcsolatban álltak az iszlám Állam terrorszervezettel, és arra készülhettek, hogy elutaznak Szíriába vagy Irakba és csatlakoznak a dzsihadistákhoz. A rendőrség ezt nem erősítette meg.

A Bild beszámolója szerint németországi terrorcselekmény előkészületére utaló adatokat nem tártak fel.

A lap úgy tudja, hogy a három férfi ugyanabba a berlini mecsetbe járt, mint a karácsony előtti terrortámadás elkövetője, Anis Amri. A december 19-én a német főváros egy karácsonyi vásárán elkövetett merényletben 12 ember meghalt, 53-an megsebesültek. Amri a támadás után Hollandiába, majd Franciaországba menekült, és december 23-án felbukkant az olaszországi Milánóban, ahol rendőrökkel folytatott tűzharcban meghalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.