Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 03. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Letartóztatták a gyulai emberölés gyanúsítottját

Letartóztatták a gyulai emberölés gyanúsítottját

A Békéscsabai Járásbíróság a megyei főügyészség kezdeményezésére kedden elrendelte annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, aki vasárnap hajnalban megölt egy embert Gyulán.

A Gyulai Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapig tart. A bíróság határozata nem végleges, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedésért fellebbezett.

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a gyanúsított - aki sajtóinformációk szerint rendészeti tanuló volt - május 31-én éjszaka barátjával szórakozott Gyulán, majd hazatérve kést vett magához, és visszaindult a belvárosba. Lakóhelyétől néhány házra találkozott a sértettel, akit eddig tisztázatlan okból többször megszúrt. A 27 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

A tettet látta az elkövető barátja, akit a férfi - azért, hogy ne tudja értesíteni a mentőket - szintén megtámadott, az arcán 4 centiméteres sebet ejtett.

A rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül, a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán fogták el a 18 éves fiatalembert.

A letartóztatást azért rendelték el, mert tettét követően a gyanúsított szökést kísérelt meg, és tartani lehet attól, hogy szabadlábon megpróbálna elrejtőzni.

A cselekmény, a több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete - mivel a férfi a 20. életévét még nem töltötte be - tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható - írta a megyei főügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket