Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Április 21. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Laptopokat és tableteket gyűjtenek a gyermekotthonok lakóinak

Laptopokat és tableteket gyűjtenek a gyermekotthonok lakóinak

Gyermekotthonok számára gyűjt digitális eszközöket a Gyermekhíd Alapítvány az egyik biztosítótársasággal összefogva. A jótékonysági akció szervezői egy erre a célra létrehozott online platformon várják a felajánlásokat.

A kampánnyal a Gyermekhíd Alapítvány vállalatokat és magánszemélyeket szólít meg, hogy használt vagy új laptopok és tabletek adományozásával járuljanak hozzá munkájukhoz, hogy ne szakadjon meg a gyerekek fejlesztésének folytonossága - közölte az alapítvány.

Az alapítvány mentori programján keresztül napi kapcsolatot tart a gyermekotthonok lakóival; különböző fejlesztésekkel, léleképítő foglalkozásokkal igyekeznek pótolni a szülői támogatást, felépíteni a gyerekek egészséges énképét és fejleszteni tehetségüket.

A koronavírus ideje alatt azonban önkéntes mentoraik nem látogathatják az állami gondozásban lévő gyerekeket, akikkel a kapcsolatuk így az online térre korlátozódik. Eszközök hiányában ez sok helyen akadályokba ütközik, a munka megszakítása pedig hosszú távon komoly problémákat okozhat a gyerekek mentális és pszichés fejlesztésében - olvasható az alapítvány hétfői közleményében.

A felhívás szerint a jótékonysági akció keretében felajánlott informatikai eszközöket egy erre a célra létrehozott weboldalon (https://digitalis.gyermekhid.hu/) gyűjtik, amelyeket az UNIQA Biztosító segítségével juttatnak el az alapítványhoz. Az adományozók pénzbeli juttatással is segíthetik a gyerekeket, amelyet az alapítvány internet-előfizetésekre fordít majd. A kampány május 8-ig tart.

Mint írják, az alapítvány a gyűjtéssel nem csak a saját önkénteseik által látogatott otthonokat szeretné támogatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket