Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Május 26. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / Magyar Nemzet

Kiadók a Malév-jogok

Kiadók a Malév-jogok

Ha nem is a legkeresettebb úti célokra, de néhány irányba lehetővé teszi a kormány, hogy pályázzanak a légitársaságok a csődbe ment Malév repülési jogaiért – írja a Magyar Nemzet.

A cseh Travel Service két volt Malév-géppel szállhat be a versenybe.

Nem elégedettek a légi piac résztvevői azokkal a repülési jogokkal, amelyeket a közlekedési kormányzat felkínált minapi közleményében – értesült a Magyar Nemzet. Mint ismert, a légi-közlekedési hatóság megkezdte a kiosztási eljárásokat, amelyekben izraeli, moldovai, tunéziai és vietnami célpontokért pályázhatnak a légitársaságok. A Malév csődjét követően a Wizz Air és a Travel Service cseh magán légitársaság folyamodott a kormányhoz a moszkvai, kijevi, isztambuli, tel-avivi jogokért.

A Wizz Air február elején tett ajánlatát bizonyára gyengítette, hogy néhány héten belül kiderült, a társaság igazgatóságának tagja Oszkó Péter, aki korábbi pénzügyminiszterként fontos szerepet játszott a Malév visszaállamosításában, majd külső szakértőként élesen bírálta a Fellegi Tamás vezette fejlesztési minisztérium tevékenységét a Malév csődje miatt.

A Travel Service ugyancsak bejelentette igényét a Malév repülési jogaira februárban. A cseh chartercég korábban több alkalommal tett vételi ajánlatot a Malévre, de a magyar kormány nem mérlegelte komolyan ennek az üzletnek a lehetőségét.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket