Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Április 01. 12:20, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kezdődik a kátyúzási szezon az utakon

Kezdődik a kátyúzási szezon az utakon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. téli útüzemeltetési időszaka lezárult, a tavaszi időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a cég 93 mérnökségének szakemberei

- közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel. A kátyúzási, lokális javítási munkákra a zrt. idén nettó 7,125 milliárd forintot költhet el, ez mintegy 131 ezer tonna aszfalt felhasználását teszi lehetővé.

Közölték: több mint száz útellenőr járja a közutakat, a kátyúkról információt a zrt. elsősorban a saját útellenőri hálózatán keresztül szerez, de a lakossági és egyéb bejelentéseket is értékelik. A kátyúzási munkákat ütemezetten végzik, először a gyorsforgalmi- és főutakon, ezt követően a kevésbé forgalmas 4-5 számjegyű mellékutakon, végül a bekötőutakon végzik el a munkát.

A novemberben indult téli üzemeltetési időszakban a társaság gépei 62 ezer munkaórát teljesítettek, 88,7 ezer tonna sót, 6,762 millió liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki a közutakra.

A tájékoztatás szerint az átlagos téli időszakhoz képest rendkívül nagy mennyiségű volt az eső, a fagyási-olvadási ciklusok gyakori váltakozása és a csapadékos időjárás miatt a burkolathibák száma is jelentősen megnőtt. A zrt. szakemberei télen is folyamatosan végeztek ideiglenes javítási munkákat a közutakon hidegaszfalt felhasználásával.

Címkék: út, kátyú, kátyúzás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket