Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2011. Szeptember 14. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Két nagy francia bankot vágott meg a Moody's

Két nagy francia bankot vágott meg a Moody's

Bekövetkezett az, amire a piacok számítottak, ma reggel a Moody’s egy fokozattal rontotta a francia Crédit Agricole bankcsoport adósminőségi osztályzatát.

Szintén egy fokozattal 'vágta meg a Société Générale adósbesorolását. A hír nem jó olvasat a globális és regionális bankszektorra nézve sem, illetve a cseh Komercni bank számára is negatívum – írják az Equilor elemzői. A kilátás negatív, ami a további leminősítés veszélyét rejti. A BNP Paribas besorolását egyelőre nem változtatta meg a Moody’s, de továbbra is figyelőlistán tartja.

A hitelminősítő június közepén már kifejezte aggodalmait a francia bankok kitettségét illetően.A feltehetően legnagyobb görög kötvénykitettséggel rendelkező francia bankok papírjai folyamatos nyomás alatt vannak, a felerősödött pánikhangulatban egyre többen menekülnek e részvényekből. Az árfolyamesésnek egyelőre leginkább az a tény vet gátat, hogy nem lehet shortolni a francia bankpapírokat, amely elég borús kilátásokra ad okot. A francia jegybank elnök szerint a francia bankoknak nincs szükségük tőkebevonásra a mostani kockázatok kezeléséhez, de állandóan növelniük kell tőkefedezetüket azért, hogy 'a csúcson' maradjanak. Azt mondta, hogy a francia bankokat nem fenyegeti veszteség Görögország miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Az Egyesült Államok több mint kétmilliárd dolláros új katonai csomagot állított össze Ukrajna számára

Az Egyesült Államok több mint 2,3 milliárd dollár értékű katonai támogatási csomagot állított össze Ukrajna számára

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök