Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. December 22. 10:32, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Idén rekord mennyiségű adomány érkezett a Mikulásgyárba

Idén rekord mennyiségű adomány érkezett a Mikulásgyárba

Rekord mennyiségű, több mint 125 ezer kilogrammnyi adomány érkezett idén a Mikulásgyárba, amelynek a fővárosi Lurdy Házban található gyűjtőhelye december 23-án is nyitva tart

- közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője csütörtökön az MTI-vel. Az összegzés felidézi, hogy szerdán ugyan hivatalosan bezárt a Mikulásgyár, de a Lurdy Házban lévő gyűjtőpont pénteken 18 óráig még fogadja az adományokat. A rendkívüli nyitvatartásra azért van szükség, mert a fővárosaik adakozókedve a karácsony közeledtével egyre nő.

A közlemény kitér arra, hogy idén rekord mennyiségű, már több int 125 ezer kilogrammnyi adomány érkezett a Mikulásgyárba és ez a mennyiség még nőni fog, mert a postákon feladott adományok egy része még nem érkezett be. Idén egyébként a Mikulásgyár külföldről is sok adományt kapott. Az első Norvégiából érkezett, az utolsó pedig várhatóan Japánból, a Toyota gyárából érkezik.

Idén mintegy 200 ezer ember kereste fel a Mikulásgyár vidéki - debreceni, nagykanizsai, kaposvári, miskolci, szegedi, szolnoki és Zala megyei, valamint két fővárosi - gyűjtőpontjait, ahol a gyerekeket programokkal is várták.

A Mikulásgyár által összegyűjtött adományokat a Magyar Posta szállítja a Magyar Vöröskereszt központjába, a szervezet a rászorulóknak juttatja el az ajándékokat.

Az idei rekordmennyiségű adománnyal egyébként meghaladja az egymillió kilogrammot a Mikulásgyár által az elmúlt 12 évben összegyűjtött adományok súlya - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket