Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Április 05. 11:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Idén már 5,6 millió adóbevallás-tervezetet készített el a NAV

Idén már 5,6 millió adóbevallás-tervezetet készített el a NAV

Az adóhatóság 5,6 millió adóbevallás-tervezetet készített el az idén, 500 ezerrel többet, mint tavaly – mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) szóvivője pénteken az M1-en.

A szóvivő elmondta, a tervezetek március 14-e óta elektronikusan elérhetőek az ügyfélkapun keresztül.

Hozzátette, bárki bármikor regisztrálhat az ügyfélkapura, így akár még május 20-án, az adóbevallások leadásának határidején is megnézhetik az elkészített tervezetet.

A szóvivő szerint 3,8 millió ember rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval Magyarországon, vagyis kevesebb, mint amennyinek a NAV elkészítette az adóbevallás-tervezetét.

Kis Péter András felhívta a figyelmet arra, hogy az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfa fizetésére kötelezetteknek maguknak kell beadniuk a bevallásukat. Ezt a legegyszerűbben úgy tehetik meg, hogy a NAV által elkészített tervezetet megnézik és kiegészítik a szükséges adatokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket