Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Augusztus 07. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Idén is szerveznek tanszergyűjtést nagycsaládosoknak

Idén is szerveznek tanszergyűjtést nagycsaládosoknak

Ismét tanszergyűjtő akciót indít a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) közösen az Auchan.

A szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben azt írták: az áruházlánc tapasztalatai alapján a családok füzetet, írószert és papírárut évente akár többször is, iskolatáskát és tolltartót pedig két-három évente vásárolnak az iskolás gyerekeknek. Különösen nehéz a helyzete azoknak a családoknak, ahol több gyerek iskolakezdésére kell felkészülni.

Az Auchan Magyarország idén negyedik alkalommal kéri vásárlóit, hogy vegyenek egy-két termékkel többet, és a NOE segítségével ezek a tanszerek oda kerülnek, "ahol a legnagyobb szükség van rájuk". A tavalyi akcióhoz hasonlóan - a vállalati önkéntes programban - az áruházlánc munkatársai is segíthetik majd a gyűjtést.

A gyűjtés szeptember 11-ig tart, azt kérik, hogy a segíteni szándékozók az áruházakban kihelyezett iskolatáskában helyezzék el a felajánlott tanszereket.

Tavaly 65 ezer tanszerből 1700 többgyermekes családnak jutott iskolakezdési csomag - tudatták, hozzátéve: hasonló eredményeket várnak az idei akciótól is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket