Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Szeptember 21. 13:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Húszezer laptopot kapnak az iskolák

Húszezer laptopot kapnak az iskolák

Mintegy négymilliárd forint értékben - 10-10 ezer laptopot szállít a Delta Technologies 100 százalékos leányvállalata, a Delta Systems Kft. budapesti, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegyei intézményeknek.

A közlemény szerint "a Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot". A teljes projekt keretében mintegy 140 ezer diák kap új eszközöket, a konzorciumvezető Delta Systems Kft., amely a keretmegállapodás értelmében 20 ezer laptop beszerzési feladatait nyerte el.

A közleményben felidézték, hogy "a diákok és tanáraik laptopokkal való ellátásáról még a koronavírus-járvány idején született kormányzati döntés, hogy a távoktatáshoz, és általában is a gyorsan digitalizálódó oktatáshoz fel legyenek készítve 5. osztálytól felfele az állami oktatásban résztvevők. Így az intézményfenntartó évről évre az 5. évfolyamra beiratkozókat és tanáraikat látja el laptopokkal, felmenő rendszerben".

A Delta Systems Kft. a korábbi, hasonló pályázatokon több mint 36 ezer laptop beszerzését valósította meg, "így a mostani projekttel együtt immár több mint 50 ezer diák és több ezer tanár számára biztosította az oktatáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségét és a digitális tanulási megoldásokhoz kapcsolódás lehetőségét" - olvasható a közleményben.

Címkék: laptop, oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket