Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. December 10. 07:19, hétfő | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein, több százezren maradtak áram nélkül

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein, több százezren maradtak áram nélkül

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein, több százezren maradtak áram nélkül és számos repülőjáratot is töröltek.

Vasárnap átlagosan 10-30 centiméternyi hó hullott Alabama, Tennessee, Georgia, Észak- és Dél-Karolina, valamint Virginia államokban, de Észak-Karolinában és Virginia déli megyéiben már 46-50 centiméteres hótakaró borítja a tájat.
Ezekben az államokban a kormányzók elővigyázatosságra hívták fel a lakosokat.

Ralph Northam, Virginia kormányzója arra kérte a helybélieket, hogy ha tehetik, ne menjenek ki az utakra. Ahol ugyanis nem havazik, ott ónos eső esik, és az alacsonyabb rendű utak jó része járhatatlan vagy rendkívül veszélyes. Észak-Karolinában vasárnap 11 óra alatt 500 autóbaleset történt.

Roy Cooper, Észak-Karolina kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett ki, és bejelentette, hogy segítséget kért a Nemzeti Gárdától.

A hófúvások által érintett vidékeken több mint 380 ezren maradtak áramszolgáltatás nélkül. A nagyvárosokban - például Charlotte-ban, Raleigh városában vagy Richmondban - a repülőtereken csökkentették a forgalmat. A térségben több mint 12 ezer repülőjárat érkezett vagy indult késve, és több mint kétezer járatot töröltek.

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint ezekben az államokban hétfő estig lankadatlanul hullik majd a hó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.