Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 09. 16:11, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Horogkereszt miatt vádat emeltek két férfi ellen

Horogkereszt miatt vádat emeltek két férfi ellen

Önkényuralmi jelkép használata miatt vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség egy 23 éves és egy 19 éves férfi ellen - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

A vádirat szerint a szélsőséges eszméket valló vádlottak április 18-án délután Szolnokon a Tiszavirág híd korlátjához rögzítettek egy általuk készített, 200-szor 180 centiméteres molinót azzal a céllal, hogy megemlékezzenek Adolf Hitler születésnapjáról. A molinón a "Számomra nincs más út: Győzelem vagy halál!" felirat, valamint egy horogkereszt részlete volt látható.

A molinót néhány órán belül egy ismeretlen eltávolította a hídról.

A két férfi két nappal később, április 20-án este a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy másik molinót függesztett ki, amelyen "Az élet nem nem bocsátja meg a gyengeséget" felirat mellett szintén egy horogkereszt részlete volt látható. A kihelyezés után tűnt fel nekik, hogy tévedésből kétszer írták a "nem" szót, ezért hazaindultak festékszóróért.

Az aluljárótól nem messze a rendőrök intézkedés alá vonták a két férfit, akik közül az egyik SS-jelvényeket viselt a ruházatán - közölték.

A rendőrség még aznap este eltávolította a molinót - írták.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket