Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2016. November 24. 07:27, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Hillary Clinton egyes támogatói a voksok átvizsgálását szeretnék három szövetségi államban

Hillary Clinton egyes támogatói a voksok átvizsgálását szeretnék három szövetségi államban

Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje híveinek egy csoportja azt szeretné, ha három szövetségi államban átvizsgálnák, újraszámlálnák a voksokat.

A republikánusokhoz közelálló Fox televízió értesülései szerint Pennsylvania Michigan és Wisconsin államokban lenne szükség a voksok újraszámlálására, átvizsgálására.

A szavazatok számlálása egyes körzetekben még mindig nem zárult le, s Hillary Clinton híveinek egy csoportja - választási szakértők, egyetemi oktatók, számítógép-biztonsággal foglalkozó szakemberek csapata - most azt tervezi, hogy a jövő hét elején a szövetségi hatóságok és egy kongresszusi bizottság elé terjeszti álláspontját. A 18 oldalas, hírek szerint már elkészült összegzésben felvetik azt, hogy külföldi számítógépes behatolások befolyásolhatták a szavazások összesítését ott, ahol nem papír alapú, hanem számítógépes volt a voksolás.

Ennek alátámasztására felhozzák David Greenwald, az Oregonian című oregoni helyi lap munkatársának cikkét, amelyben a szerző arról írt, hogy feltűnően nagy a különbség a számítógéppel és a papír alapú szavazócédulákkal voksoló körzetek eredményeiben. A számítógépes szavazásokon az újságíró szerint kiugróan magas arányú volt a Trumpra voksolók aránya.

Bár választási szakemberek nem tartják lehetségesnek, hogy választási csalás fordult volna elő bárhol is, kedden egyetemi oktatók, elsősorban számítógépes biztonsággal és választásokal foglalkozó szakemberek fordultak nyílt levélben a kongresszus politikusaihoz. A levélben közölték a politikusokkal, hogy "mélyen aggasztják" őket az esetleges külföldi hackertámadásokról szóló korábbi hírek, s ezért a politikusok gyors közbenjárását kérik a választási eredmények akkurátus átvizsgálása érdekében.

Wisconsin államban most pénteken, Pennsylvaniában jövő hétfőn, Michiganben pedig november 30-án jár le az a határidő, ameddig kérelmezni lehet a szavazatok felülvizsgálatát.

Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje egyáltalán nem szólalt meg az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:25, szombat | Külföld

Vlagyimir Putyin: Moszkva a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja

Nem fegyvernyugvást kell elérni az ukrajnai háborúban, Oroszország a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja elérni

2024. Július 05. 07:56, péntek | Külföld

Ukrán elnök: a következő békecsúcson Oroszországnak is részt kell vennie

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy friss interjúban kijelentette, hogy a következő globális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie.

2024. Július 04. 08:04, csütörtök | Külföld

Napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát

Jövő héttől kezdődően a tervek szerint egy hónapos időtartamra napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát, az Olt völgyén keresztül vezető DN7-es jelzésű főutat

2024. Július 04. 07:58, csütörtök | Külföld

A Fehér Ház tagadta, hogy Joe Biden az elnökjelölti küzdelemtől való visszalépést fontolgatja

A Fehér Ház valótlannak minősítette a Joe Biden elnökjelölti visszalépésének reális lehetőségéről szóló sajtóinformációkat szerdán.