Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Augusztus 31. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Határidőre megérkeztek az iskolákba a tankönyvek, amelyeket több mint 1700 településre, mintegy 4100 iskolába szállítottak ki augusztusban - közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

Idén is a Magyar Posta Zrt.-t bízta meg a Könyvtárellátó Nonprofit Kft., hogy Magyarország összes általános-, közép- és szakiskolájának juttassa el a tankönyveket - olvasható a közleményben. A kiszállításnak az augusztusi 22 munkanap alatt kellett megtörténnie, és az iskolák előre tudták, hogy mikor érkeznek hozzájuk a tankönyvekkel a postás autók - tették hozzá.

Közölték: a Magyar Posta 1746 településre, 4103 iskolába szállította el a tankönyveket. Azt írták: a csaknem 12,8 millió tankönyvet a Magyar Posta minden iskolához határidőre eljuttatta, így az iskolai tankönyvfelelősök átadhatják a gyerekeknek tanévkezdéskor. Ahhoz, hogy ezt a logisztikai feladatot sikeresen teljesíteni tudják, naponta 180-190 iskolába kellett elvinni és átadni a tankönyveket - írták.

Kitértek arra is, hogy az iskolák által jelzett esetleges hiány pótlása, a pótkiszállítás szeptemberben lesz.

Címkék: iskola, tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket