Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Február 05. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Háromezerrel bővül a rendőrség létszáma

Háromezerrel bővül a rendőrség létszáma

Háromezer fővel bővíti a rendőrség hivatásos állományát a kormány, a létszámfejlesztéshez az idei költségvetésben legfeljebb 55,8 milliárd forintot csoportosítanak át.

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint jövőre, egyszeri jelleggel további mintegy 41 milliárd, majd 2019-ben, szintén egyszeri jelleggel, legfeljebb 394 millió forintnak, valamint beépülő jelleggel legfeljebb14,6 milliárd forintnak kell rendelkezésre állnia erre a célra.

A kormány az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer (EDR) fejlesztésével és üzemeltetésével kapcsolatos többletkiadásokhoz szükséges forrásokról is döntött. Erre az idén legfeljebb 834,8 millió forint, jövőre legfeljebb 141,1 millió, majd 2019-ben beépülő jelleggel legfeljebb 261,4 millió forintos keretnek kell rendelkezésre állnia a költségvetésben.

A kormányhatározat rögzíti továbbá, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek legfeljebb 92 milliárd forint keretösszeg erejéig kell intézkednie a feladatok ellátása érdekében szükséges kötelezettségvállalások megtételére.

A kormány tavaly augusztusban döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak háromezres létszámbővítéséről. Az országos toborzás szeptember 1-jén kezdődött.

Január 12-én a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén Orbán Viktor miniszterelnök azt hangsúlyozta: a magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket