Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2016. Július 27. 07:29, szerda | Külföld
Forrás: mti

Három és fél évesen kerültek valódi szüleikhez elcserélt vietnami kislányok

Három és fél évesen kerültek valódi szüleikhez elcserélt vietnami kislányok

Három és fél évesen visszakerült vérszerinti szüleihez hétfőn két vietnami kislány, akit születésekor cseréltek el a déli Binh Phuoc tartomány egy kórházában.

A kislányok 2013. január 10-én születtek, mindketten háromkilósan, és figyelmetlenségből cserélték fel őket.

A gyermekcserére úgy derült fény, hogy az egyik kislány nagyapja egy másik faluba látogatott, és ott felfigyelt egy gyermekre, aki kiköpött mása volt saját lányának. A két család ezután DNS-vizsgálatokat végeztetett, amelyek igazolták gyanújukat.

A Binh Long városi kórház elismerte hibáját, bocsánatot kért, és 20 millió dong (255 ezer forint) fájdalomdíj megfizetését, valamint a DNS-vizsgálatok költségének megtérítését ajánlotta fel a családoknak, amelyek azonban elutasították a túl alacsonynak talált összeget, és perre készülnek.

Az egyik apa elárulta, hogy az elmúlt években mindvégig kételkedett felesége házastársi hűségében, mert a gyermek, akivel hazatértek a kórházból, egyáltalán nem hasonlított egyikük családjára sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:25, szombat | Külföld

Vlagyimir Putyin: Moszkva a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja

Nem fegyvernyugvást kell elérni az ukrajnai háborúban, Oroszország a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja elérni

2024. Július 05. 07:56, péntek | Külföld

Ukrán elnök: a következő békecsúcson Oroszországnak is részt kell vennie

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy friss interjúban kijelentette, hogy a következő globális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie.

2024. Július 04. 08:04, csütörtök | Külföld

Napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát

Jövő héttől kezdődően a tervek szerint egy hónapos időtartamra napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát, az Olt völgyén keresztül vezető DN7-es jelzésű főutat

2024. Július 04. 07:58, csütörtök | Külföld

A Fehér Ház tagadta, hogy Joe Biden az elnökjelölti küzdelemtől való visszalépést fontolgatja

A Fehér Ház valótlannak minősítette a Joe Biden elnökjelölti visszalépésének reális lehetőségéről szóló sajtóinformációkat szerdán.