Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Július 02. 10:50, csütörtök | Helyi
Forrás: NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága, fotó: secretdiaryofacampcou

Gyerektábor szabályosan

Gyerektábor szabályosan

A gyerektáborokat hirdető vállalkozások között is akad olyan, amelyik a szabályok kijátszásával kíván nagyobb haszonra szert tenni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a nyári ellenőrzések során a szabályosan működő vállalkozók mellett gyakran találkoznak a szabályokat rendszeresen megszegő adózókkal is. A gyerektáborokat hirdető vállalkozások között is akad olyan, amelyik a szabályok kijátszásával kíván nagyobb haszonra szert tenni.

A gyermektáborok kínálatából választó szülőknek nemcsak arra kell figyelniük, hogy melyik lehetőség felel meg leginkább a család igényeinek, hanem arra is, hogy szabályos bizonylatokat kapjanak a tábor díjának befizetésekor. A táborok díját több részletben is lehet fizetni, amely tervezhetőbbé teszi a kiadást. A megfelelő bizonylat lehet géppel vagy kézzel kiállított számla, nyugta, pénzátvételi bizonylat, amelynek meg kell felelnie a számviteli törvényen túl az adójogszabályokban foglaltaknak is.

A megfelelő bizonylat azért is fontos, mert probléma esetén csak ennek birtokában tud reklamálni a szülő. Dokumentum hiányában elúszhat a táborra kifizetett több tízezer forint is. Ezért is érdemes a tábor kiválasztása előtt tájékozódni a szervezők megbízhatóságáról. Ehhez nyújtanak segítséget az adóhivatal honlapján elérhető adatbázisok.
A szülő számára mindig legyen gyanús, ha
- a bizonylatot későbbre ígérik a szervezők
- az előleg átvételekor nem kap semmilyen bizonylatot
- a teljes összegről szóló számla vagy nyugta nem tartalmazza a szükséges adatokat
- egyáltalán nem kap bizonylatot a szülő a befizetett összegről

Amennyiben szabálytalanságot észlel a szülő, közérdekű bejelentéssel fordulhat a NAV-hoz, amely alapján a hivatal kivizsgálja a panaszokat.

Címkék: NAV, nyári tábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.