Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Március 30. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyerekelhelyezés – Nem foglalkozik a gyerekkel, mit tehetek?

Gyerekelhelyezés – Nem foglalkozik a gyerekkel, mit tehetek?

A gyermekelhelyezés kérdése alapvetően is nehéz kérdés, de mi van akkor, ha az elhelyezés után rossz helyre kerül a gyermek? Erre igyekszik válaszolni az onlinejogsebesz.hu jogi szakértője! Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelt Jogsebész!

1 éve váltunk el a férjemnél maradt a 4 éves kisfiúnk. Olyan állapotok vannak, hogy az élettársa alkoholista és nem foglalkozik a fiúnkkal az apja nincs vele reggeltől estig a pici fél tőle, ha nálam van kéthetente hétvégén nagyon nehezen tudom visszaadni, szeretném ha nálam lenne elhelyezve.
Mit tehetek?

Tisztelettel.

2014. 03. 12.
________________________________________
Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Sürgősen bírósághoz kellene fordulni, és a gyermekelhelyezés megváltoztatását kérni az előállt körülményekre tekintettel. Ha megállapítható, hogy a gyermek veszélyben van, akkor a kérelemben ideiglenes intézkedést kell kérni a gyermek elhelyezésére. Ez már az ítélet előtt viszonylag gyors döntést jelent. A veszélyhelyzetet legalábbis valószínűsíteni kell.
Azaz óvodai véleményt kell kérni, tanúkat beidéztetni.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Náday Judit
ügyvéd
www.onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket