Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Szeptember 20. 07:40, kedd | Külföld
Forrás: mti

Gyerekek találták meg a Dagesztánban eltűnt magyar hegymászó holttestét

Gyerekek találták meg a Dagesztánban eltűnt magyar hegymászó holttestét

Megtalálták a Dagesztánban márciusban eltűnt magyar hegymászó holttestét - közölte hétfőn a Kavkazszkij Uzel oroszországi hírportál.

A fiatalember személyazonosságát az iratai alapján állapították meg. Az online hírforrás szerint a hegymászó halálát a Szulak folyó kanyonjában zuhanástól elszenvedett koponya- és agysérülés okozta. Holttestét gyermekek találták meg.

Az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban a hatóságok sokáig keresték a 26 éves magyar turistát. Az eltűnt magyar állampolgár az orosz médiában megjelent beszámolók szerint március 4-én érkezett Dagesztán székvárosába, Mahacskalába, ahol a barátai fogadták. Utoljára március 5-én lépett velük kapcsolatba, ekkor elmondta, hogy leereszkedik a Szulak kanyonjában lévő víztározóhoz.

A magyar turistának március 8-án a Pobeda légitársaság járatával kellett volna visszatérnie Mahacskalából Moszkvába, de nem jelentkezett a repülőtéren, és a 9-én induló repülőgépre sem szállt fel.

A férfi egyedül, sátorral vágott neki a hegyeknek. A Regnum orosz hírügynökség egy ismerősére hivatkozva arról számolt be, hogy a magyar fiatalember az extrém turizmus művelője, és többször is megfordult Dél-Amerikában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.