Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2022. Március 15. 14:03, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Folytatódik a kőolaj árcsökkenése

Folytatódik a kőolaj árcsökkenése

Kedd reggel tovább süllyedt a kőolaj ára a hétfői esés után, amiben szerepet játszanak az orosz-ukrán tárgyalásokkal kapcsolatos várakozások, az Egyesült Államok első lépései,

hogy újraindítsa az importot Venezuelából, valamint a koronavírus-járvány fellángolása Kínában.

Kedd reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent kőolaj ára hordónként 4,60 dollár (4,30 százalék) csökkenéssel, 102,30 dolláron állt. A Brent jegyzése hétfőn 5,77 dollárral (5,1 százalékkal) csökkent.

A piac alakítói abban bíznak, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti, a tervek szerint kedden folytatódó tárgyalások végül fegyverszünethez vezethetnek.

Mindeközben a kínálat növekedésével kapcsolatos optimizmust erősítik azok a sajtóértesülések, amelyek szerint az Egyesült Államok a Venezuelával szembeni szankciók egy részének feloldását fontolgatja az olajellátás növelése érdekében.

A piac azt is vizsgálja, hogy milyen következményekkel járnak az új, az országban fellángolt járvány miatt elrendelt koronavírus-korlátozások Kínában. A hatóságok már döntöttek arról, hogy szigorú korlátozásokat vezetnek be az ország délkeleti nagyvárosában, Sencsenben. Az új kínai bezárások felerősítették a csökkenő kereslet miatti aggodalmakat - mondta a Fujitomi Securities egyik szakértője.

Címkék: ár, csökkenés, kőolaj, olaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:25, szombat | Külföld

Vlagyimir Putyin: Moszkva a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja

Nem fegyvernyugvást kell elérni az ukrajnai háborúban, Oroszország a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja elérni

2024. Július 05. 07:56, péntek | Külföld

Ukrán elnök: a következő békecsúcson Oroszországnak is részt kell vennie

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy friss interjúban kijelentette, hogy a következő globális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie.

2024. Július 04. 08:04, csütörtök | Külföld

Napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát

Jövő héttől kezdődően a tervek szerint egy hónapos időtartamra napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát, az Olt völgyén keresztül vezető DN7-es jelzésű főutat

2024. Július 04. 07:58, csütörtök | Külföld

A Fehér Ház tagadta, hogy Joe Biden az elnökjelölti küzdelemtől való visszalépést fontolgatja

A Fehér Ház valótlannak minősítette a Joe Biden elnökjelölti visszalépésének reális lehetőségéről szóló sajtóinformációkat szerdán.