Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 16. 07:07, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Ezsébet-tábor: még egy hónapig lehet pályázni

Ezsébet-tábor: még egy hónapig lehet pályázni

Még egy hónapig pályázhatnak az Erzsébet-tábor nyári programjaira az általános iskolák, valamint a családsegítő és gyermekvédelmi ellátást biztosító különböző intézmények, köztük a nevelőszülői hálózatok.

A gyermektáborokat a Balaton partján és a Velencei-tónál rendezik meg, többnyire állami üdülőkben, június 18-a és augusztus 25-e között. Pályázni tízfős csoportokkal lehet, ám ezek számát intézményenként nem korlátozták. A jelentkezőknek a család anyagi helyzetétől függően ezer, ötezer vagy tízezer forintos önrészt kell vállalniuk, ezt azonban támogatók átvállalhatják.

Az egymilliárd forintos keretű nyári táborozási pályázat kiírását a szociális államtitkár jelentette be két hete. Soltész Miklós akkor arról adott tájékoztatást, hogy a tárca öt kategóriában ír ki nyaralási pályázatot, a már megjelent első három után várhatóan április második felében ismertetik a további kettőt. Ezek közül az egyik a „határon túlra” szól, így arra a Kárpát-medence országaiban élő magyar gyermekek csoportjaival lehet majd pályázni. Az ötödik pályázat keretében pedig tematikus nyári táborozásra lehet majd jelentkezni, ám ennek részletei még nem ismertek.

A táborokat – a korábbiakban meghirdetett szociális üdültetéshez hasonlóan – az étkeztetési célú Erzsébet-utalványokból származó bevételből finanszírozzák. A már meghirdetett pályázatok részleteiről a www.erzsebetprogram.hu honlapon lehet tájékozódni.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket