Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. Május 29. 11:45, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Embercsempész bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat Győrben

Embercsempész bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat Győrben

Üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett embercsempészet miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy szír férfi és öt magyar társa ellen - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség az MTI-t.

A közlemény szerint a szír férfi, magyar élettársa, valamint ismerőseik és barátaik 2015 márciusában összesen 139 illegális bevándorlót szállítottak Magyarországról Ausztriába.

Az utaztatásért általában fejenként 300 eurót (több mint 90 ezer forintot) kértek, s összesen mintegy 23 400 euróra (körülbelül 7 millió forintra) tettek szert.

A szír férfi, aki a bűnszervezetet vezette, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Gál Katalin, a főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a szír férfi 49 éves, több évtizede él Magyarországon és szellemi munkával foglalkozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket