Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Március 12. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Elhalasztanák a kórházak átalakítását

Elhalasztanák a kórházak átalakítását

A kórházi struktúraátalakítás májusban léphet hatályba, de többen is szorgalmazzák annak elhalasztását egy-két hónappal. A Magyar Nemzet információ szerint még fideszes politikusok is támogatják halasztást.

Elképzelhető, hogy az így nyert időt egyesek arra használnák fel, hogy megpróbálják megtorpedózni a Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és csapata által megalkotott új struktúrát. A tervezett változtatásokat sokan kudarcként élik meg, és nem szeretnének szavazóiknak csalódást okozni. Ezért a halasztással az lehet a céljuk, hogy az általuk preferált intézménynek jobb pozíciót szerezzenek, így például az aktív ellátás megtartását, több ágyat, más szakmákat vagy nagyobb ellátási területet. Mint ismert, országszerte körülbelül 2500-zal csökkentenék az aktív kórházi ágyak számát, és egyelőre csak a központi régiók intézményvezetőinek küldték ki a részletes terveket.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket