Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 20. 07:19, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Egyre több magyar üdül saját horvátországi nyaralóban

Egyre több magyar üdül saját horvátországi nyaralóban

Egyre több magyar tölti horvátországi nyaralását saját vagy rokonai, barátai tulajdonában lévő ingatlanban – derül ki a horvát statisztikai hivatal most publikált, 2011-es összesített adataiból.

Horvátországban saját hétvégi házban vagy nyaralóban 374 ezer turista összesen 5,8 millió éjszakát töltött az elmúlt évben. A vendégek csaknem 42 százaléka hazai, 58 százaléka pedig külföldi volt, a vendégéjszakákban azonban több mint 55 százalékot képvisel a hazaiak aránya, a külföldieké 45 százalékot jelent.

A statisztikai mérés azokat az ingatlanokat érinti, amelyek saját vagy családi, rokoni, baráti tulajdonban vannak, így az itt éjszakázók nem fizetnek szállásdíjat.

A külföldiek közül a legtöbb vendégéjszaka a szlovéneké, az összesített adat 45,8 százaléka jut rájuk, a második helyen a németek állnak 12,3 százalékkal. Az összes külföldi közül 5,4 százalék bosznia-hercegovinai volt, 5,3 százalék osztrák, míg az ötödik helyen, 5,1 százalékos részesedéssel a magyarok állnak.

A múlt évben 6 százalékkal, 16,2 ezerre nőtt azoknak a magyaroknak a száma, akik családi, baráti tulajdonú ingatlanban nyaraltak Horvátországban. Az ott eltöltött idő hossza 12 százalékkal, 132,9 ezer éjszakára növekedett – olvasható ki a horvát statisztikai adatokból.

mno / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket