Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Január 26. 13:06, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó:MTI/Mihádák Zoltán

Egy 47 éves férfi a budapesti kollégiumi tűz áldozata

Egy 47 éves férfi a budapesti kollégiumi tűz áldozata

A rendőrök közigazgatási eljárás keretében azonosították a Ráday utcai kollégiumban szerda este keletkezett tűz áldozatát, az elhunyt egy 47 éves veszprémi férfi

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A tűz következtében a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumának épülete használhatatlanná vált. Az érintett diákok elszállásolásáról sikerült gondoskodni, a vizsgaidőszakot felfüggesztették.

Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: miután az utolsó tűzfészkeket is eloltották, egyértelművé vált, hogy használhatatlan lett az épület hátsó, kollégiumi része. A második és a harmadik szint teljesen kiégett, az oltás pedig a többi szintet is súlyosan károsította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.