Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. November 06. 11:23, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Drágulnak a lottójátékok

Drágulnak a lottójátékok

A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint az ötöslottó, a hatoslottó, a skandináv lottó, a joker és a puttó játékainak részvételi szabályai november 6-tól megváltoznak, a legfontosabb az,

hogy a játékok ára egységesen 250 forintra emelkedik.

A Szerencsejáték Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a több sorsolásra érvényes, öthetes szelvényeket (az ötöslottó, joker, hatoslottó, skandináv lottó esetében) már korábban, október 9-től kezdődően érintette a változás.

Kitértek arra: a díjakkal együtt emelkednek a játékban megnyerhető összegek is. A joker árával együtt például jelentősen emelkedik a fix nyeremények összege, a puttónál pedig a tétekkel együtt nő a megnyerhető összeg: az elérhető főnyeremény 12,5 millió forintra emelkedik.

A lottójátékok esetében az árak emelésével, így a nyereményalap növekedésének köszönhetően dinamikusabb lesz a halmozódás, hétről hétre még nagyobb - akár rekordösszegű - főnyeremények is elképzelhetők.

Az MTI érdeklődésére közölték: a Szerencsejáték Zrt. 2015-ben rekordévet zárt, a társaság árbevétele meghaladta a 350 milliárd forintot. A 2016-os árbevételről közölték: egyértelműen tapasztalható, hogy idén a bukmékeri fogadások keresletének növekedése miatt - főként a labdarúgó Európa-bajnokságnak, a jelentős labdarúgó bajnokságoknak, a fogadópontoknak, az információs és tartalomszolgáltatási fejlesztéseknek, a kiemelkedő eseményszámnak, az élő fogadásnak, a tippmixradar okostelefon alkalmazásnak, illetve a promócióknak köszönhetően - a fogadások részaránya megközelítette a teljes árbevétel felét, mintegy 45 százalékot ér el.

A 2016-os év egyik jellegzetessége, hogy a nagyobb számsorsjátékok esetében (ötöslottó, hatoslottó, skandináv lottó) meglepően sok szerencsés nagynyertes volt, az ötöslottó főnyereményét idén eddig már 6 alkalommal nyerték meg 464 millió és 1,5 milliárd forint közötti nyereményekkel. A hatoslottón 8 alkalommal, a skandináv lottón pedig 7 alkalommal örülhettek a főnyereménynek - közölte a Szerencsejáték Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket