Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Június 23. 10:29, péntek | Helyi

Dombóvárra helyezték át a tamásiak plébánosát

Dombóvárra helyezték át a tamásiak plébánosát

Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítása érdekében több személyi és területi változást is elrendelt.

Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegye lelkipásztori ellátásának biztosítása érdekében több személyi és területi változást is elrendelt.

Kutas Attila dombóvári plébánost Paksra, dr. Hegedüs János bírósági helynököt, tamási plébánosát pedig Dombóvárra helyezte át. Németh Antal zombai plébános Dombóvárra kapott kisegítő lelkészi kinevezést.

A szokás az, hogy általában tíz-tizenkét évig hagyják a fiatalabb papokat egy helyen, hogy ők is tapasztaljanak mást, és újult erővel és érdeklődéssel tudjanak a közösséggel foglalkozni. A gyakorlatban azonban némely papokat két-három évente már áthelyeznek, míg mások évtizedeket töltenek egy adott település plébániáján, a döntés a püspök kezében van. Az áthelyezések augustus 1-től lépnek életbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.