Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2014. Október 13. 11:50, hétfő | Helyi
Forrás: Dombóvári Helytörténeti Múzeum

Dombóvári Herbárium: Bach-virágterápia a mindennapjainkban

Dombóvári Herbárium: Bach-virágterápia a mindennapjainkban

A Helytörténeti Múzeumban folyó Dombóvári Herbárium beszélgetéssorozat októberi összejövetelén Kovácsné Gaál Hajnalka, Bach virágterapeuta tartott érdekes előadást.

Az akadémikus orvoslás kiegészítésére számos alternatív gyógymód létezik. A testet-lelket segítő módszerek némelyike több ezer vagy több száz éve igazolja létjogosultságát, és a tudományok fejlődésével újabb lehetőségekkel bővül ezek köre.
Rohanó világunkban számtalan ember küzd lelki problémákkal: túlhajszoltsággal, önbizalom hiánnyal, félelemmel, lehangoltsággal, ami megkeseríti életüket, vagy akár testi egészségüket is.
A lelki, érzelmi állapot javítására szolgáló Bach-virágterápiát dr. Edward Bach angol sebészorvos dolgozta ki a múlt század elején. Rövid élete során 38 virág pozitív hatását ismerte fel, köztük a pl. a nebáncsvirágét, a katángkóróét, a vasfűét vagy a tárnicsét.
Eszenciáit kizárólag vadon termő virágokból, különleges eljárással készítette, így azok mellékhatástól mentes szerek. Virágport vagy egyéb allergizáló anyagot nem tartalmaznak, így alkalmazásukkor nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem.
Az érdeklődők tanácsokat kaphattak, miként választhatják ki, és hogyan alkalmazzák helyesen a legmegfelelőbb eszenciákat.
A Bach-virágterápia egyaránt biztonságos kezelési módszer felnőttek és gyermekek számára.
A Dombóvári Herbárium, novemberi előadására is várja az érdeklődőket!

Bordi Anna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.