Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Január 19. 10:54, péntek | Belföld
Forrás: mti

Csaló vert át egy nőt, aki hajléktalan lett – Kártérítésre számíthat

Csaló vert át egy nőt, aki hajléktalan lett – Kártérítésre számíthat

Első fokon pert nyert a Pest Megyei Főügyészség egy hajléktalan nő érdekében indított kártérítési ügyben, a nő csalás áldozata lett, amikor eladta az ingatlanát - tudatta a megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleménye szerint az ügyészség a csalás miatt elvesztett összeg visszafizetése iránt lépett fel a bíróságon a károsult mellett. Az asszony sződi házára adásvételi szerződést kötött egy férfival, a szerződésbe azonban vételárként nem a megállapodás szerinti összeg került, hanem annak csak a fele, 500 000 forint. A ingatlan a szerződésbe írt összegnek több mint tízszeresét érte, de a nő végül csak a szerződésben szereplő összeget kapta meg a férfitól - ismertette a főügyész.

A károsult csalás miatt feljelentette a férfit, akinek a bűnösségét már 2011-ben megállapította az eljáró bíróság, viszont a vételár különbözetét a nő mindeddig nem kapta meg.

A Pest Megyei Főügyészség a sértett jogainak védelmében keresetet nyújtott be a Váci Járásbíróságra, amelyben indítványozta: a bíróság kötelezze a bűncselekmény elkövetőjét kártérítés és az eltelt idő óta felhalmozódott kamatok megfizetésére. A járásbíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében helyt adott az ügyész keresetének és a sértett javára a vételár-különbözet és törvényes kamatai együttes összegének megfelelő kártérítést ítélt meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket