Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Február 14. 12:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Brüsszelbe és Bukarestbe indít új járatokat a LOT Budapestről

Brüsszelbe és Bukarestbe indít új járatokat a LOT Budapestről

Brüsszelbe és Bukarestbe indít új járatokat jövő szeptembertől a lengyel LOT légitársaság Budapestről - jelentette be a légicég és a Budapest Airport közös, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A járatok hetente 12 alkalommal közlekednek majd: Brüsszelbe délelőtt és délután is lesz járat, a délelőttiek szombaton, a délutániak vasárnap nem közlekednek. Bukarest-Otopeni repülőterére délután és másnap kora reggel indul egy járatpár. A délutániak vasárnap, a kora reggeliek szombat kivételével minden nap közlekednek.

Ezzel a LOT tovább bővíti a budapesti bázis kapacitásait és a tengerentúli járatokra csatlakozást, ráhordást biztosít.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója hangsúlyozta: olyan járatokat nyitnak meg, amelyekre nagy a kereslet és amelyeken a hagyományos légitársaságok által nyújtott szolgáltatás elmaradt a kereslettől.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt mondta, a transzatlanti járatokkal, a varsói, a krakkói járattal, és a hónap második felétől London City repülőterére közlekedő járattal együtt a LOT minden bizonnyal a leggyorsabban fejlődő légitársaságok egyike marad.

A LOT tavaly a New York-i és a chicagói járatok beindításakor jelezte, hogy gyűjtő-elosztó központot hoz létre Budapesten és a ferihegyi repülőtérről több európai járatot fog üzemeltetni. Az első ilyen járat jövő hétfőn indul London-City repülőterére, ezt követik a most bejelentett új járatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket