Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. Augusztus 08. 14:13, hétfő | Külföld
Forrás: STOP

Bin Laden likvidálóit lőtték le a tálibok?

Bin Laden likvidálóit lőtték le a tálibok?

Legsúlyosabb, egyetlen incidensben történt emberveszteségét szenvedte el az Egyesült Államok Afganisztánban.

30 amerikai és hét afgán katona vesztette életét egy helikopter-balesetben Afganisztánban. Az áldozatok között van a haditengerészet 22 elitalakulatosa is. A hirado.hu a CNN tudósítására hivatkozva közölte: ez az Egyesült Államoknak egyik legsúlyosabb embervesztesége az afganisztáni hadműveletek kezdete, 2001 óta.

A tragédia okát hivatalosan még nem közölték, de szinte biztos, hogy a CH-47 Chinook típusú légi járművet lelőtték. A helikopter a tálibok egyik tűzfészkének számító térségben zuhant le, de a pontos helyszínt egyelőre nem közölték. A tálibok vállalták a helikopter elpusztítását.

A CNN információi szerint a tengerészgyalogosok többsége ahhoz az egységhez tartozott, amelyik Pakisztánban végzett Oszama bin Ladennel, de a hírcsatorna katonai informátora tagadta, hogy ugyanazokról az emberekről lenne szó.

Címkék: afganisztán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben