Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2011. Október 01. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Betöltötték a bécsi álomállást: megvan a kerékpárosügyi megbízott

Betöltötték a bécsi álomállást: megvan a kerékpárosügyi megbízott

November 1-jén kezdi meg munkáját a bécsi kerékpárosügyi megbízott, akit több mint négyszáz jelentkező közül választottak ki.

Martin Blum az Osztrák Közlekedési Klubtól (VCÖ) érkezik a Bécsi Városházához, hogy kerékpárosügyi megbízottként mozdítsa előre a kerékpáros közlekedés ügyeit az osztrák fővárosban.

Feladata a biciklis közlekedés népszerűsítése, rendezvények szervezése és a kerékpáros közlekedés javítását célzó ötletek és koncepciók összegyűjtése, illetve kidolgozása. Meghallgatja a kerékpáros szervezetek javaslatait, összekötő kapocsként funkcionál a városvezetés és a bringás társadalom között valamint kapcsolatot épít ki a város vállalkozásaival, oktatási- és kulturális intézményeivel.

Az osztrák főváros célja ugyanis, hogy 2015-re megduplázza, vagyis 12 százalékra növelje a kerékpáros közlekedés arányát. Martin Blum mindezt úgy szeretné elérni, hogy közben ne veszítsék szem elől a közlekedés többi résztvevőjét sem. „Azt szeretném, ha Bécsben még többen szállnának át biciklire, ha a kerekezés igazán népszerűvé válna és eleven kerékpáros kultúra alakulna ki.” Blum egyébként egy darabig maga is kerékpáros futárként dolgozott Grazban.

Munkájában Susanne Reichard korábbi néppárti kerületi polgármester és a zöldpárti Peter Eschberg támogatja. Előbbi a kerületekkel való kapcsolattartásért, utóbbi a rendezvényszervezésért felel majd. A kerékpáros infrastruktúra kiépítéséért felelős kerékpárosügyi koordinátor, Franz Blaha személye és feladatköre változatlan marad.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 08:57, szombat | Külföld

Számos halálos áldozatot követelt, áradásokat okozott, nagy területen áramkimaradással Helene-hurrikán

Az Egyesült Államok dél-keleti részén meghaladta a negyvenet a Helene-hurrikán halálos áldozatainak száma, a vihar áradásokat, komoly károkat, és nagy területen áramkimaradást okozva halad keresztül több államon pénteken.

2024. Szeptember 27. 07:44, péntek | Külföld

Az amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást

Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

2024. Szeptember 27. 07:38, péntek | Külföld

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot.

2024. Szeptember 26. 08:03, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné

Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné őt vagy Fehéroroszországot