Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Augusztus 11. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: STOP

Berágtak a szállítók: nincs pénz - nincs tankönyv

Berágtak a szállítók: nincs pénz - nincs tankönyv

Bár a kiadók egy része már megkezdte a tankönyvek kiszállítását az iskolákba, elképzelhető, hogy a szeptember 1-jei tanévkezdésre a diákok egy része nem kapja meg a könyvcsomagját.

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete ugyanis megelégelte, hogy az önkormányzatok egy része már egy teljes éve nem rendezi a terjesztőknek a tartozását. A szervezet közgyűlése ajánlást fogadott el, amelyben azt javasolja tagjainak, hogy ne szállítsák ki a tankönyvek egy részét azoknak az iskoláknak, amelyek fenntartója még a tavalyiak árát sem fizette ki. A tavalyi tartozás csaknem felét egyébként Pest megye adóssága teszi ki - írja a Magyar Nemzet.

Az önkormányzatok már tavaly ilyenkor megkapták az ingyenes tankönyvre jogosult gyerekek után járó normatív támogatást, a kiadóknak és a terjesztőknek azonban nem hajlandók kifizetni a tavaly augusztusban átvett könyveket. A súlyos anyagi gondokkal küzdő fenntartók általában elismerik tartozásukat, és azt is, hogy másra, például fűtésre vagy étkeztetésre költik a pénzt. A tankönyvesek szerint azonban a végtelenségig nem tologatható a tartozás, ezért szánták el magukat a kemény lépésre.

STOP

Címkék: tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket